Welkom op de jeugdpagina van Golfclub Zeewolde!

Op Golfclub Zeewolde staat jeugd hoog in het vaandel. De Jeugdcommissie is op Golfclub Zeewolde verantwoordelijk voor alle activiteiten en plannen omtrent het jeugdbeleid. Onze doelstelling is om jeugd t/m 21 jaar te begeleiden en stimuleren omtrent alle aspecten in het golfspel en het clubleven.

Voor elke type jeugdspeler ontplooien wij activiteiten, die bijdragen aan onze doelstelling. Mede hierdoor is Golfclub Zeewolde in 2012 gecertificeerd als NGF Committed to Jeugd golfclub.

De Jeugd die start met golfen, kan deelnemen aan de jeugdlessen, die wij in samenwerking met de Golf Academy uitvoeren. Hier kan de jeugd zich op een verantwoorde, maar ook speelse wijze ontwikkelen tot echte golfer of golfster. De jeugdlessen worden gegeven door gekwalificeerde golfprofessionals en jeugdcoaches (vrijwilligers van de golfclub).

Voor jeugdige spelers die een stap verder willen met golf, is er de Talentklasse. Voor toelating tot de Talentklasse wordt een aantal eisen gesteld, zoals leeftijd en speelsterkte. Jeugdspelers in de Talentklasse ontvangen wekelijks trainingen, krijgen ballenkaarten om te kunnen trainen en dragen kleding van de golfclub. Daarnaast wordt er voor de ontwikkeling gewerkt met de NGF Golfacademie om de voortgang van elke speler bij te kunnen houden. Jeugdspelers die zich verbinden aan de Talentklasse zijn verplicht om op regelmatige basis lessen te volgen en wedstrijden te spelen voor hun ontwikkeling.

Gedurende het seizoen organiseert de Jeugdcommissie een aantal wedstrijden speciaal voor jeugdspelers van elk niveau. Ook jeugdspelers, die geen lid zijn van Golfclub Zeewolde kunnen hier, weliswaar tegen betaling van greenfee, aan meedoen (bijv. deelnemers aan de jeugdles).

Ook is de Jeugdcommissie betrokken bij de coördinatie van de regionale Super Six Tour. Dit is een wedstrijdreeks waaraan 6 golfclubs, waaronder Golfclub Zeewolde, deelnemen. Daarnaast informeert de Jeugdcommissie over Open Jeugdwedstrijden. Dit zijn Open Jeugdtoernooien georganiseerd door golfclubs uit het hele land, waar jeugd zich voor kan inschrijven. Ook Golfclub Zeewolde organiseert een Open Jeugdwedstrijd, namelijk het Zeewolde Cup Jeugd Open.

Elk jaar organiseert de NGF voor spelers in een bepaalde leeftijd en handicapcategorie Jeugdtouren. Deze zijn bedoeld om in contact te komen met andere jeugd van een bepaald niveau en om wedstrijdervaring op te doen.

Informatie over alle bovengenoemde zaken zijn terug te vinden op de jeugdpagina. In de navigatie boven in het beeldscherm vindt u per onderwerp de informatie terug.

Heeft u vragen of suggesties ten aanzien van ons jeugdbeleid? Mail naar: jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Voor informatie omtrent een jeugdlidmaatschap klik hier.

Jeugd meisjesdag 1 column