Sinds 2012 is er een start gemaakt met de begeleiding en ontwikkeling van jeugdspelers die vanuit hun eigen motivatie verder willen met de golfsport. Tot dat moment was het alleen mogelijk om als jeugdspeler jezelf te ontwikkelen van beginner t/m handicap 36.0 niveau via de jeugdlessen. Daarna was je op jezelf aangewezen om je eigen ontwikkelproces te stimuleren door zelfstandig privélessen te gaan volgen en alleen te gaan trainen. Uiteindelijk willen wij graag onze jeugd terugzien in één van de NGF-selecties.

Niveaus

De Talentklasse is opgedeeld in 2 verschillende niveaus, die een gezamenlijke groeiladder moeten vormen van handicap 36.0 t/m nationaal top talent.

De Talentklasse is als volgt verdeeld op basis van handicapniveau:

1. Goud – handicap +5.0 – 15.0
  2. Zilver – handicap 15.1 – 36.0

De voorwaarden voor de Talentklasse zijn:

• Lid van Golfclub Zeewolde
  • Voldoen aan de gestelde handicapcriteria
  • Aanwezigheidsgarantie van 80%

Pro Trainingen

De deelnemers ontvangen 35 trainingen van 90 minuten onder begeleiding van een Pro. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de volgende dagen:

• periode januari t/m maart: zondagmiddag
  • periode april t/m september: vrijdagmiddag/avond
  • periode november t/m december: zondagmiddag

Let op: de tijden zijn in 2017 iets aangepast!!

Talentcoaches

Gedurende het gehele trainingsseizoen zullen jullie worden begeleid door 2 talentcoaches. Zij zullen jullie begeleiden in het:

• afnemen van Par 2, Par 3, Putt- en Shortgame testen
  • voorbereiden voor een wedstrijd
  • begeleiden tijdens wedstrijden

NGF Golf Academie

Om bij te kunnen houden welke ontwikkeling de spelers van de Talentklasse doormaken en om vast te stellen welke leerdoelen we elk seizoen per speler willen gaan realiseren, maken we gebruik van de NGF Golf Academie. Globaal gezien kan je hierin je les administratie verwerken, je golfagenda plannen, korte spel testen verwerken, wedstrijdscores verwerken en statistieken uitdraaien om te bepalen wat je ontwikkeling is en waar je aandachtspunten liggen. Het bijhouden is verplicht voor alle spelers van de Talentklasse.

Kleding

Elke deelnemer aan de Talentklasse ontvangt van de Jeugdcommissie een polo en trui. Deze polo en trui dienen verplicht gedragen te worden tijdens wedstrijden, competitie en – indien mogelijk – tijdens trainingen.

Ballenkaarten

Om oefenen te stimuleren voorzien wij elke Talentklassespeler van 5 ballenkaarten op jaarbasis.

Kosten

Wij vragen een eigen bijdrage van € 200,- per speler. Hiervoor krijgt de speler:

• 35 trainingen van 90 minuten
  • 5 ballenkaarten
  • kleding

Aanmelden

Om je aanmelding voor het seizoen definitief te maken willen we je vragen het aanmeldingsformulier Talentklasse in te vullen en het spelerscontract door te lezen en indien akkoord te ondertekenen. Beide documenten dienen te worden ingescand en gemaild naar jeugd@golfclub-zeewolde.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Talentklasse’. Na ontvangst van de getekende documenten, ontvang je een factuur voor het voldoen van de eigen bijdrage.