Jeugdnieuws

“Wie de jeugd heeft ….”

Door Jaap Hazewinkel

Eén onderdeel van het beleid van onze Golfvereniging is om meer jeugd te trekken en te behouden. Dit doen we onder andere door het geven van wekelijkse groepslessen die op deze wijze het niveau van deze jonge spelers continu verbeteren. Immers, hoe beter je speelt des te leuker wordt het!

De Jeugdcommissie besteedt met name aan de groepslessen samen met de inspirerende jeugdcoach Kevin Broekhuis veel aandacht. Deze commissie maakte aan het einde van het seizoen de balans op, en zag dat sommige jeugdspelers een bijzonder sterk jaar achter de rug hadden. Op zondag 11 december werd er een afsluitende 9-holes wedstrijd gespeeld met na afloop een gezamenlijke lunch. Tijdens die lunch zijn door de voorzitter van de golfclub Zeewolde de volgende eretitels uitgereikt:

Jeugdgolfster van het jaar: Amber Lups

Aan het begin van 2016 had de 13-jarige Amber handicap 40. Zij is pas sinds juni lid van Zeewolde geworden, met toen een handicap 34.5 en heeft deze inmiddels verlaagd tot 23.4. In de tijd dat ze lid is heeft ze niet alleen veel progressie geboekt, maar is zij ook regelmatig bij jeugdwedstrijden in de prijzen gevallen. De commissie is ervan overtuigd dat zij zich zal doorontwikkelen en voor de jeugd van onze club een voorbeeld zal zijn.

Jeugdgolfer van het jaar: Jochem van der Linden

Jochem is 18 jaar en heeft zich in 2016 bij de elite van single-handicappers gevoegd. Jochem is al bijna 10 jaar speler bij de jeugd en maakt deel uit van de talentklasse. Hij speelde in de jeugdcompetite en gaat in 2017 ook in Heren 1 spelen.

Jochem is een echte sportman, dat blijkt ook uit het feit dat hij op dit moment een sportopleiding volgt. Dat gaat goed samen met golf als sport. Daarnaast zet hij zich tijdens de wekelijkse trainingen in als rechterhand van Kevin Broekhuis. Hij heeft zijn titel zowel te danken aan de de sportieve vooruitgang die hij heeft gemaakt, maar zeker ook aan de ontwikkeling die hij als mens getoond heeft met zijn inzet.

Aanstormend talent: Lotte te Riele

Lotte is pas 12 jaar en heeft haar handicap verlaagd van 52 naar 37. Dat heeft zij onder meer gedaan door veelvuldig deel te nemen aan de wedstrijden op de Jol, waar zij overall winnaar werd van het klassement! Een winnaarsmentaliteit is haar niet vreemd en daarom is deze nieuwe titel aan haar uitgereikt. We gaan nog veel van haar horen!