Dricus Prins op The Masters

The Masters op Augusta is bijna het ultieme voor een golfliefhebber. Dricus Prins was er dit jaar op 8 april bij toen Patrick Reed het groene jasje kreeg. Hij deelt zijn ervaringen met ons. Dricus is op de linkerfoto in de linkerhoek te zien.

Uniek, jaloersmakend en fantastisch tegelijkertijd. Dit jaar was Zeewolde vertegenwoordigd op The Masters in Augusta! Dricus Prins ging als bestuursvertegenwoordiger van de NGF naar de eerste major van 2018. Het was een drukke week met verschillende officiële momenten. Goed voor het onderhouden van de contacten met de diverse golforganisaties zoals R&A, USGA, EGA, IGA, European Tour en PGA’s. Golfclub Zeewolde is met regelmaat en vol trots ter sprake gekomen.

Prettig dat er daarnaast ook nog tijd was om te genieten van dit unieke toernooi met fantastische spelers die laten zien dat topgolf niet vanzelf komt. Uren wordt er geoefend op de verschillende goed verzorgde faciliteiten. Bernard Langer die langdurig bezig is met zijn bunkerslagen. Tiger Woods die met uiterste precisie zijn oefenroutine op de drivingrange doorloopt, een klasse apart. En Gary Player die om kwart over zeven op de drivingrange te vinden is ter voorbereiding op zijn Ceremony tee shot samen met Jack Nicklaus, overigens niet zonder dat hij eerst zijn dagelijkse fitnessroutine had gedaan. Heerlijk als je zo zuinig op je lichaam bent; Gary is inmiddels 81 jaar oud, wat je zelfs van dichtbij niet zou zeggen. Golf is een sport voor het leven!!

En dan de baan. Nog mooier dan op televisie. Met hoogteverschillen van zo’n dertig tot veertig meter echt spectaculair. Er komen herinneringen boven, zoals het drama van Greg Norman op hole 16 waarbij hij de winst uit handen geeft aan Nick Faldo bij een 7 shot lead op dat moment. Daar komt nu het drama van Sergio Garcia bij op de 15e, dit keer live en van dichtbij mee gemaakt. Ik kan het nog nauwelijks geloven.

Ter afsluiting van The Masters is de Green Jacket Ceremony op de green voor het clubhuis ook een bijzonder moment. Fred Ridley, Chairmain van Augusta National Golf Club en The Masters Tournament, bedankt de aanwezige organisaties en haar officials voor de ondersteuning van dit toernooi. Het applaus dat volgt is zeer speciaal, dan realiseer je temeer dat dit een bijzondere week geweest is.

Eenmaal thuis kreeg ik een foto onder ogen op de officiële app van Augusta. Patrick Reed krijgt het Green Jacket aangereikt met mij vaag maar wel net herkenbaar op de achtergrond. Wat een mooie herinnering.

Openingswedstrijd 2018

Onder winterse omstandigheden is 17 maart jl. de openingswedstrijd van het seizoen 2018 gespeeld.Koning Winter kwam nog even om de hoek kijken, maar dat kon bijna 100 deelnemers er niet van weerhouden om mee te doen. Met wintergreens en buggy’s en trolleys op het pad, opgeteld bij een ijzige oostenwind (kracht 6) werd het een mooie strijd voor jong en oud. Hoog in het klassement, inclusief de winnaars, speelden de teams met de jeugd en hun ouder(s). In een netto-wedstrijd (hcp. 75%) en een playing handicap van +25 waren de winnaars niet te verslaan door het best presterende team met de laagste bruto score (67 slagen). Dat was het team van de Herencommissie, die tevens namens de wedstrijdcommissie de wedstrijdleiding in handen hadden. Het afsluitende diner en de door de herencommissie prachtig verzorgde prijzentafel deed de koude snel vergeten.

De uitslag:

1. Annemarie Bernard, Lotte, Jeroen en Robbert te Riele; netto 53 slagen
  2. Patricia Andriessen, Suzanne van den Heuvel, Hans de Bruin en Dev Rossa; netto 56 slagen
  3. Thomas en Jaap van Diermen, Jan Veldhuizen en Kees Kleimeer; ook netto 56 slagen, een iets mindere 2e 9 holes.