Skip to main content

Onkruidbeheersing fairways in juli – update 18+19 en 21+22 juli vervallen

By 11 juli 2022juli 13th, 2022Baancommissie, Nieuws, Nieuws Leden

In navolging op het stukje van Harry Welsch (baancommissie) in de Kolfchip van 1 juni jl., is er een planning voor onkruidbeheersing op de fairways gemaakt. Als eerste worden de fairways van de Pluut aangepakt, waardoor deze lus 2 dagen gesloten is. De planning is als volgt:

* 14 en 15 juli: Pluut
* 18 en 19 juli: Botter; vervallen ivm weersverwachting
* 21 en 22 juli Aak; vervallen ivm weersverwachting

Op bovenstaande dagen zijn de overige lussen gewoon bespeelbaar. De Jol wordt nog ingepland.

Van de Baancommissie (kolfchip 1 juni 2022)

Onderhoud kan altijd beter

Ik ben een veelspeler. Dat betekent dat ik met veel mensen speel en het leuk vind op veel banen te spelen. Toch speel ik het allerliefst op Zeewolde, in de vroege ochtend. Er zijn nog geen mensen in de baan en je hoort alleen de vogels. Verder ben ik alleen met mijn gemijmer. Altijd heerlijk totdat ik mijn bal in de hoge rough sla, op een green kom waar tien pitchmarks niet zijn gerepareerd of een colaflesje pal naast het pad vind. Gelukkig kan ik aan deze dingen zelf iets doen. Het is gewoon een kwestie van de handen uit de mouwen steken en ik heb alle tijd en niemand achter me.

Maar als ik mijn bal niet kan vinden omdat ie midden op de fairway tussen de madeliefjes is verdwenen heb ik greenkeepers nodig. Daarom is het fijn dat deze kanjers binnenkort het onkruid op de fairways aanpakken. Dit betekent wel dat ik 1een of twee dagen niet op een lus kan spelen en dat het waarschijnlijk even duurt voordat de schade is hersteld. Maar omdat ik weet dat op de lange termijn zaken verbeteren kan ik het verlies aan speelvreugde op de korte termijn beter accepteren.

Sinds ik lid ben van de Baancommissie begrijp ik beter dat het onderhoud van een golfbaan een lastige business is waar zowel geduld als expertise voor nodig is. Heb jij beide en briljante ideeën? En wil jij de handen uit de mouwen steken om onze baan elke dag een beetje mooier te maken?  Wordt dan ook lid van de Baancommissie; we kunnen echte aanpakkers goed gebruiken.
Harry Welch h.welch@kpnplanet.nl