Bridge zondag 19 februari 2020

Vaas met bloemen en inscriptie voor Theo ter herinnering aan de Golf Bridge op Zeewolde

Golf-bridge 19 januari 2020

U kent ze wel, er zijn van die dagen dat de “techniek” sterker is dan het “menselijk vernuft”. Dit weekend was er zo eentje. Op zaterdag alle paswoorden van de privé KPN-mail op tilt en op zondag niet de uitslag die je graag wilt laten zien.

We speelden topintegraal en het vernieuwde Bridge-It systeem had besloten, zonder enig overleg, om een uitslag per lijn te tonen. Ergo de wedstrijdcommissie heeft naar eer en geweten een uitslag getoond en de prijzen verdeeld in de wetenschap dat er paren teleurgesteld zouden worden, maar ook dat er paren euforisch naar huis zouden gaan met de niet te versmaden prijzen. (Wat doet Francis dit ieder keer weer fantastisch.)

32 Paren, verdeeld over twee lijnen, zijn de bridgestrijd met elkaar aangegaan om die felbegeerde prijzen mee naar huis te mogen nemen.

Na een titanenstrijd werd de eerste plaats deze keer opgeëist door Mieke Maassen en Janske Timmermans met een geweldig gemiddelde van 67,78% (Groene lijn). De 2e prijs (1e in de Rode lijn) werd behaald door Joost Rombout en Bert van Loo.

De  prijzen voor de 55, 50 en 45 procentplaatsen zouden moeten gaan naar de paren Daan Ruys en Rob van de Braak, Marijke van de Berg en Gijsje Klok en Ineke Maas en Johannes Panman. Maar helaas, zoals hierboven vernoemd, het Bridge-It systeem heeft anders bepaald. Hiervoor de welgemeende excuses van de Golf-bridge Cie.

Als afronding werd er door Joost Rombout, namens de deelnemers, een woord van dank uitgesproken aan Francis en Sjoerd Tolsma. In het bijzonder voor het “aankleden” van de prijzentafel en het steeds weer beschikbaar stellen van de door hun gewonnen prijzen. Beiden kregen een precentje aangeboden voor hun inzet. Deze geste werd met dank aanvaard.

Opgemaakt door,

Aldert van Zadelhoff