De Golfclub

Golfclub Zeewolde heeft een zeer actief verenigingsleven met meer dan 20 commissies. In een vereniging van bijna 1300 leden is dit dan ook de motor waar alles op draait.
De commissies zijn onder te verdelen in organiserende en ondersteunende commissies. Meer dan 100 leden zijn voortdurend actief om de ronkende motor van Golfclub Zeewolde zowel in de winter als in de zomer draaiende te houden.
Door de grote verscheidenheid aan activiteiten is er voor iedereen wel een activiteit die aansluit bij de persoonlijke situatie. Golf is dan wel een individuele sport, maar oefenen en beoefenen hoef je niet alleen te doen.

De Wedstrijdcommissie verzorgt de clubkampioenschappen, de maandbekers en ziet toe op andere wedstrijden die in diverse weekenden plaatsvinden.

Op maandag is het vanaf mei t/m augustus de 9-holes commissie die een 9-holes wedstrijd organiseert. De wedstrijd staat ook open voor Jolleden en registratiegolfers.  Daardoor is er een hele aardige mix van golfers die vanaf 17.30 uur tijd heeft om 9-holes te spelen.

Op dinsdag is het Damesdag. De Dames spelen gedurende het zomerseizoen qualifying wedstrijden zowel stableford als strokeplay. Zij maken daarmee kans om via het klassement “Lady of the Year” te worden. Eenmaal per maand is er een funwedstrijd. In het winterseizoen is er het Sneeuwwitje programma, een inloop voor 9 en 18 holes.

De businessclubleden spelen van april t/m september hun 9 holes aan het einde van de dinsdagmiddag. Door het seizoen heen doen zij ook mee aan een uitwisseling met de diverse businessclubs van de reciproque banen.

Op woensdag is er ’s ochtends vanaf 09.00 uur de Seniorenochtend.  De Seniorenochtend is zeer populair gezien de grote deelnemersaantallen.

Vanaf 14.00 uur start de Herenmiddag. Deze is al jaren een groot succes. Bij alle wedstrijden worden de prijzen en de turnhap gesponsord door enthousiaste leden. Na afsluiting van de 18 holes borrelen de heren en na het omkleden wordt er nog lang getafeld en nagepraat.

Op donderdag is het de beurt aan de MLM, dat staat voor mixed leden middag. Vanaf 14.00 uur een wedstrijd met altijd een gemengde flight van dames en heren. De MLM start eind april en eindigt eind september. De commissie zorgt altijd voor een gevarieerd wedstrijdprogramma waar wekelijks meer dan 40 golfers aan meedoen. Na iedere wedstrijd is er een (soms gesponsorde) prijsuitreiking en normaliter blijft ruim driekwart van de deelnemers na afloop gezellig mee-eten en natafelen. Voor nieuwe leden is deze wedstrijd extra belangrijk, door de ontspannen en gezellige sfeer tijdens de MLM wedstrijden voelt men zich direct in de club opgenomen .

Op vrijdag verzorgt de Jolcommissie regelmatig een maandbeker op de Jol met af en toe een uitstapje naar de zaterdag. De commissie spreidt haar activiteiten van begin april tot eind november. De Jolwedstrijden zijn voor veel deelnemers een laagdrempelige manier om kennis te maken met golfen in wedstrijdverband. Naast de maandbeker was er ook elke maand een funwedstrijd (zoals 3 stokken, blind 6 of familie).

Golfclub Zeewolde is een bijzondere sportclub in Flevoland, die gastvrijheid, sportiviteit en kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan.

Geschiedenis

Historische achtergrond

Op 3 april 1984 was de oprichting van Golfclub Zeewolde een feit. In 1986 worden de faciliteiten uitgebreid met een drivingrange. In 1987 worden de zeecontainers vervangen door een tijdelijk clubhuis en in 1990 wordt het nu bestaande clubhuis geopend.

In 1994 wordt het gebied van Golfclub Zeewolde uitgebreid naar rond de 120 ha grond. Waarna in 1997 de 27-holes baan officieel wordt geopend. De club groeit naar 1250 leden en is daarmee één van de grootste clubs van het land. In mei 2009 behaalt het jongens jeugdteam van Golfclub Zeewolde voor de eerste keer het nationale teamkampioenschap van Nederland.