Jeugdnieuws

 

9-12: Jeugd eindejaarwedstrijd een succes

De traditionele afsluitende wedstrijd van het seizoen was wederom een succes. Lang leek het er naar uit te zien dat de wedstrijd zou verregenen, maar precies rond het gaan van shotgun toeter werd het droog. De spelers kregen zelfs nog even de zon te zien bij het spelen van de laatste paar holes. 

Dennis Cremer, nog jeugdlid tot 31 december, is uitgeroepen tot Jeugd Golfer van het Jaar. Dit jaar heeft hij zijn handicap verlaagd van 9.0 naar 6.5, heeft hij samen met Zeger het CK FBBB gewonnen en samen met Zeger 2e geworden bij het CK Greensome. Tevens heeft hij bij een Herenmiddag zijn beste ronde van zijn jeugd carrière neergezet, 76 slagen bruto. 

In totaal deden 31 jeugdleden en ouders mee aan de wedstrijd waarin werd gestreden in 3 categorieën. De volgende prijzen zijn er verdeeld:

 

Jol – 9 holes stableford

1e prijs – 26 stableford punten – Daan Nyessen

2e prijs – 25 stableford punten – Isa Jetten

3e prijs – 22 stableford punten – Luc van den Brink

Neary – Gordon Nyessen

 

Aak – 9 holes stableford / strokeplay

1e prijs – 19 stableford punten – Joep van der Linden

2e prijs – 17 stableford punten – Thijmen Lups

3e prijs – 15 stapelford punten – Ingeborg Lups

 

1e prijs – 38 slagen bruto – Luuck van Aartsen

2e prijs – 41 slagen bruto – Gerben Bergsma

3e prijs – 41 slagen bruto – Jochem van der Linden

Neary – Gerben Bergsma

 

 

 

30-9 : Zeewolder Jeugd scoort hoog op Jeugd Open te Rotterdam.

Klik hier voor een impressie.

 

 

Geslaagd competitieseizoen voor de jeugd

 

Waar de volwassen competitie eind mei al klaar was, moesten de jeugd teams nog beginnen. Zij spelen traditioneel hun competitie in maand juni. Zeewolde had dit jaar 4 jeugdteams die uitkwamen in de jeugd competitie. Twee teams in de 36 holes competitie, één team in de 18 holes competitie en één team in de 18 holes Par 3 competitie.

Jeugd 1 36 holes Kampioen!

Jeugd 1 36 holes kwam dit jaar uit in de tweede klasse en hebben met grote overmacht hun 4 partijen gewonnen. Zij zijn daarmee kampioen geworden van hun poule en promoveren daardoor automatisch naar de 1e klasse. Het team bestaande uit: Gerben Bergsma (captain), Dennis Cremer, Jochem van der Linden, Rutger van ’t Spijker en invallers Luuck van Aartsen en Andy Boelen maken ook onderdeel uit van Heren 1 36 holes team en zijn dus goed op elkaar ingespeeld

Jeugd 2 36 holes kwam ook uit in de tweede klasse.  Zij hadden het niet makkelijk en hebben ondanks een laatste plek, toch een super goede prestatie geleverd. Het team bestond uit Jesse Indrisie (captain), Veerle Indrisie, Amber Lups, Joep van der Linden en Jesse Graver.

Jeugd 1 18 holes kwam dit jaar uit in de 2e klasse nadat ze vorig jaar gepromoveerd waren. De nieuwe opzet was even wennen, maar ondanks dat hebben ze tot het laatst gestreden voor de poule overwinning. Helaas hebben ze het op 1 wedstrijdpunt net niet gered en zijn ze derde geworden. Een knappe prestatie. Het team bestond dit jaar uit Mick van Maanen (captain), Lotte te Riele, Thijmen Lups en Shainal Nana.

Jeugd 1 18 holes Par 3 kwam dit jaar weer uit in de Hoofdklasse. Zij spelen 18 holes stableford wedstrijden op Par 3 & 4 banen vergelijkbaar met de Jol. Alle 4 de spelers hebben hun handicap flink verbeterd en laten zien dat ze klaar zijn om meer wedstrijden te gaan spelen. Ze zijn vierde geworden in hun poule. Het team bestond uit Jeroen te Riele (captain), Lora Jones, Thomas en Lucas van Diermen.

Wederom een geslaagd competitie seizoen voor de jeugd!

 

Coen van Aartsen 13 jaar “Ik wil dat balletje zover mogelijk slaan”

Je bent 12 jaar en ineens raak je in de ban van “dat balletje zo ver mogelijke slaan”. Dat overkwam Coen van Aartsen. In januari 2018 is hij 13 geworden. Met zijn handicap 15.5 weet hij inmiddels wat golfen is, evenals zijn vader Herman, moeder Linne, broers Woudt en Luuck, ze golfen allemaal.

In 2017 ging de familie op vakantie naar Ry in Denemarken. In de buurt bleek een long drive toernooi te zijn. Vader Herman ging eens polshoogte nemen met Coen. Er was een plek opengevallen op de startlijst en Coen die al best ver kon slaan overwon zijn schroom en deed mee. Hij was met zijn 12 jaar de jongste deelnemer ooit, en aan het einde van de dag was hij met zijn 272 meter derde geworden bij de amateurs. Coen heeft inmiddels de smaak te pakken en naast het gewone golfspel richt hij zich nu ook op long drive, zijn doel is om verder dan 400 meter te kunnen slaan.

Long drive is een apart fenomeen binnen het golfspel. Het kent een eigen pro- en amateur-tour in Amerika en Europa en is veel kleinschaliger dan het normale golfspel in de wereld. Long drive heeft ook een eigen ranking. Mike Austin schijnt lang geleden het wereldrecord geslagen te hebben met 515 yards, dus verder dan 450 meter. In Europa heeft Stef Gresel uit Brabant  381 meter ver geslagen en is daarmee de Nederlander met de langste afstand. Een behoorlijk verschil in afstand, maar de omstandigheden in Amerika zijn vaak veel beter, onder andere door de droge lucht in bepaalde woestijnachtige gebieden. Een aantal Nederlanders hebben zich in deze tak van sport gemanifesteerd. Stef Gresel dus, Bob de Boef, Luc Verhaegen en Johan Muller, die Coen nu af en toe les geeft.

   

Waar gaat het nu om bij long drive. Je gebruikt een speciale driver met soms wel een loft van 4 graden. De club mag maximaal 48 inch lang zijn. Men gebruikt speciale tees van 10 centimeter hoog. In een soort arena (zoals beat de pro bij het KLM open)  spelen 2 spelers tegen elkaar en moeten binnen twee minuten zes ballen wegslaan. Meestal zijn dit gekleurde Volvik ballen, want die schijnen het verste te gaan. De bal moet rechtdoor en binnen een breedte (de grid) van 50 meter breed landen en verder rollen. De winnaar van dit tweetal komt een ronde verder tot hij uiteindelijk in de finale staat. Een toernooi duurt meestal één dag, met één dag voorbereiding.

In het weekeinde van 20-21 april 2018 gaat Coen naar zijn eerste toernooi van dit jaar. Dat is bij de Steenhoven Country Club in Mol, België. Coen is al druk aan het trainen en gaat binnenkort ook naar Stef Gresel in Brabant om de fijne kneepjes van het long drivespel bij te slijpen. Thuis doet de 13 jarige sporter ook nog aan honkbal en gaat twee, soms drie keer per week naar de sportschool. Mocht u hem misschien tegenkomen op de drivingrange van GC Zeewolde pas dan op, want hij heeft wel eens in de bunker geslagen aan de andere kant van het veld waar ook de chipping green ligt.

 

Jeugdgolfster van het jaar: Veerle Indrisie

 

Jeugdgolfer van het jaar: Mick van Maanen