Club van 36

De Club van 36 is gestart

Maandagmiddag 1 mei om 1 uur stonden ca 15 leden op de green van Jol 9. Gerrit den Brok gaf uitleg over de noodzaak van het verwijderen van onkruid nu het gebruik van gewasbestrijdingsmiddelen door de overheid verboden gaat worden.

De hoofdgreenkeeper Christian Nueboer gaf instructies hoe dit het best kan gebeuren. Met behulp van een pitchfork ging iedereen aan de slag en binnen no-time was de green van Jol 9 op de juiste manier handmatig onkruidvrij gemaakt. Het is namelijk belangrijk om het onkruid (weegbree komt het meest voor) met wortel en al uit de grond te halen zonder daarbij de green onnodig te beschadingen.

9 groepjes hebben elk hun eigen green op de Aak toegewezen gekregen. Behalve onkruid weghalen is het aanharken van de greenside bunkers een punt van aandacht. Ook hierover is uitleg gegeven, om het goed te doen moet je iets meer doen dan het zand met de hark achter je aanvegen.

De club van 36 gaat op de hen toegewezen green meer doen dan alleen de pitchmarks repareren. Dit gebeurt tijdens de rondjes golf die ze toch al lopen, een kleine moeite voor een mooi resultaat waar we allemaal blij van worden. We hopen dat de greens van de Aak er het komende seizoen prachtig uit gaan zien en voor wie ook zijn steentje wil bijdragen: meld je aan,  er hangt een inschrijfformulier op het mededelingenbord.