Zeewolde Cup Jeugd

Afgelopen zondag zou de Zeewolde Cup voor de jeugd gehouden worden. Door corona was al enige tijd geleden besloten deze af te lassen als nationale wedstrijd, maar wel door te laten gaan voor de jeugdleden van Zeewolde. In totaal deden 17 jeugdleden mee verdeeld over 3 categorie├źn. En het was een succes! Niet alleen vanwege de snelle doorlooptijd (alle flights waren rond in 3 uur en 45 minuten) maar ook vanwege de handicap verlagingen van enkele deelnemers.

Voor sommige mannelijke jeugdleden was het even wennen om de grote baan te spelen vanaf de gele teebox, want zij spelen vooral van rood of blauw. Maar desondanks waren de scores goed en vonden ze het leuk om de baan een keer op deze manier te spelen. Voor anderen was het even wennen, want er werd niet van de blauwe/witte tees gespeeld maar van de rode/gele tees. Ondanks dat het op Zeewolde niet op elke hole een groot verschil is, betekend het wel nadenken over je afslag en daarmee dus de course management.

Helaas geen baanrecord voor de winnaar van de strokeplay categorie, omdat er vanaf de gele tees werd gespeeld. Toch een knappe prestatie en bijna de felbegeerde + handicap!

De uitslagen waren als volgt:

Jol – handicap 36 en hoger

Deze categorie is gewonnen door Amy van Diermen met een score van 13 stableford punten over 9 holes

Pluut – Aak : handicap 15-36 (stableford)

1e – Shainal Nana met 37 stableford punten

2e – Luc van den Brink met 33 stableford punten (1e keer vanaf gele tees gespeeld)

3e – Lisa van der Velde met 32 stableford punten

(op de foto staat Jasper Brantsma die de 3e plaats prijs kreeg omdat Lisa naar huis was)

Pluut – Aak : handicap lager dan 15 (strokeplay)

1e – Luuck van Aartsen met 67 slagen (-5!)

2e – Esmee Jones met 78 slagen

3e – Coen van Aartsen met 82 slagen