Skip to main content

Qualifying

By 21 maart 2024Nieuws, Nieuws Leden

Met ingang van 22 maart a.s. is de baan weer qualifying. Na een lange en natte herfst, winter en tot op heden voorjaar kan het eindelijk weer! Het gras op de tees begint langzaam te groeien wat betekend dat deze weer bespeeld kunnen worden. De contouren worden langzaam weer zichtbaar en je voelt en ruikt het voorjaar buiten.

De grasgroei is laat dit jaar. Daar waar sommige bomen en struiken toch echt het voorjaar verklappen blijft de grond nog lang nat en koud. En dan telkens toch weer die buien tussendoor maakt het er niet beter op. Gras heeft bodemtemperatuur nodig voordat het gaat groeien. Tot die tijd kunnen we er nog zo lief tegen praten, nog zoveel mest geven, nog zoveel zonlicht vangen, pas als de temperatuur er is gaat deze actief worden. En met de relatief koude nachten van afgelopen weken is de winst die er overdag geboekt wordt ’s nachts meer dan verloren.

De natuur heeft ons afgelopen maanden verrast en gaat dat komende periode ongetwijfeld nog meer doen, maar nu zijn wij gelukkig weer aan zet om de golfbaan nog mooier te presenteren dan hij al is.  Blij dat hij weer qualifying kan en we gaan er weer een mooi seizoen van maken!

 

Met vriendelijke groet,

Christian Nueboer, hoofdgreenkeeper