Skip to main content

Winter tees

Iedereen heeft er inmiddels wel een keertje vanaf geslagen, de nieuwe winter tees. Er bereiken ons wisselende berichten over deze tees.

De een vindt het fantastisch. “We kunnen de baan in een non-qualifying periode eens op een leuke andere manier ervaren, leuk om te zien dat holes veranderen omdat we nu gedwongen zijn deze anders aan te spelen.”
Maar we horen ook signalen van spelers die de kwaliteit van de winter tee onvoldoende vinden, te nat en ongelijk. En vooral die laatste signalen, daar zijn wij ons erg van bewust.

Op de eerste plaats kiezen we voor deze winter tees om de originele tee box te sparen in de winterperiode waarin er geen herstel van de grasmat plaatsvindt, het gras groeit simpelweg niet. De markers stonden altijd op 1 locatie gedurende 5 maanden (bijna een half jaar!). De schade die in die tijd ontstaat op de tee box is in het voorjaar zo groot geworden, niet alleen op de afslagplaats maar ook het loopje ernaartoe, dat de schade de rest van het jaar bijna niet herstelt. Als we de reguliere tees niet gebruiken, hoeft deze niet te herstellen en hebben we in het zomerseizoen mooie tees.

Voor ons is het ook de vraag of de winter tees zoals ze nu voor het eerst in gebruik worden genomen voldoende stevig, droog en vlak zijn om er tot en met maart vanaf te kunnen spelen. Mocht dat niet het geval zijn kunnen we altijd weer terug uitwijken naar de originele tee box. Alle schade die we tot die tijd voorkomen is mooi meegenomen, zeker met de bespelingsdruk van tegenwoordig.

Vooralsnog houden we de tee boxen goed in de gaten en bekijken we welke extra werkzaamheden er aankomend groeiseizoen nodig zijn om er volgend jaar duurzamere afslagplaatsen van te maken.

Want, veiligheid staat voorop!

Met vriendelijke groet,

Christian Nueboer, hoofdgreenkeeper