Skip to main content

Regende het in grote delen van ons land, op onze golfbaan was het donderdagmiddag tijdens de Mixed Leden Middag (MLM) prachtig droog weer. Iedereen had regen en onweer verwacht, maar Zeewolde en dus ook de spelers bleven ervan verschoond. Warm was het wel en dat sloot naadloos aan bij het sponsorthema dat Rietje en Arnold Bentvelsen hadden gekozen.

“Het is elke keer weer een feest op donderdag. Vaak mooi weer, maar ook bij minder weer altijd gezellig”, begon Rietje haar speech tijdens de maaltijd. “Golfen mag dan een individuele sport zijn, je kunt ook zeer genieten van mooie ballen van je flightgenoten, van de warmte van de zon, de neary van een bekende, van de omgeving, de vogels en ander dieren.”

Niet voor niets hadden Arnold en Rietje voor dit thema gekozen. De MLM is een wedstrijd waarbij het  van oudsher vooral gaat om het ontmoeten (van elkaar en ook van nieuwe leden), samen napraten en samen eten. “Samen genieten van warmte voor en met elkaar”, aldus Rietje.

Voor alle deelnemers hadden Rietje en Arnold een ‘teken van warmte en gezelligheid’ om mee naar huis te nemen. Voor de winnaars waren er warmhoudglazen. Die gingen bij de dames naar Jetty Kramer (1e prijs), Sue Jansen (2e prijs) en Gijsje Klok (3e prijs). Bij de heren waren de prijzen voor Peter Lukowski (1e prijs), Jaap Smuling (2e prijs) en August van Garderen (3e prijs).

Neary’s werden geslagen door Jetty Kramer (Aak 8) en Anneke Oudshoorn (Pluut 5). Daarmee wonnen zij beiden een thermofles die op koude dagen drank lekker warm houdt. Peter Lukowski schreef ook nog twee birdies op zijn naam (Pluut 6 en Aak 9). Hij ging naast de warmhoudglazen ook met twee vogeltjes naar huis.

In totaal deden 34 deelnemers aan de sponsorwedstrijd mee.

Donderdag 31 augustus wordt weer een stableford-wedstrijd gespeeld. Dan staan de lussen Aak en Botter op het programma. Rietje en Arnold Bentvelsen doen dan een keer niet mee. Zij zoeken de komende twee weken de warmte op in Zambia en hopen de MLM-ers op 14 september weer te ontmoeten.

Voel je welkom om mee te doen!