Zeewolde Cup 2021

By 7 september 2021september 10th, 2021Nieuws Leden, Zeewolde Cup Commissie

Evelyne van Ewijk en Rick Haarman winnaars ZeewoldeCup 2021

Afgelopen zaterdag 4 september is de Zeewolde Cup verspeeld onder stralende weersomstandigheden. De baan was weer optimaal geprepareerd door de greenkeepers. De stimp van de greens had ‘s morgens een waarde van 9 en in de middag was de stimp meer dan 10 !

De winnares van 16e editie voor de dames moest beslist worden in een play-off want Linda de Vries van GC Winterswijk en Evelyne van Ewijk van Zeewolde hadden allebei 79 slagen nodig voor Pluut-Aak.

De play-off is gespeeld op Aak 9 en na 2 slagen lagen beide dames op 50m van de green achter de rechter bunker. De chips over de bunker waren aan de ruime kant er bleef een put van ca 15 m over voor Evelyne, maar dat was geen probleem want de put ging er in voor birdie. Dit was iets te heftig voor Linda, zij moest genoegen nemen met een par.  Evelyne voor de 2e keer winnaar van de Zeewolde Cup. Op de 3e plaats eindigde Herma Haanen met 81 slagen.

Bij de heren / heren senioren was het vooral een strijd bij de heren senioren, want 9 van de eerste 10 plaatsen werden door de senioren opgeeist. Winnaar bij de heren was Rogier Versteeg van Zeewolde met 78 slagen, gevolgd  door Jeroen Hummeling van Almeerderhout met 84 en Johan de Feijter van Brugse Vaart met 85 slagen. Bij de heren senioren was Rick Haarman van Zeewolde winnaar met 77 strokes gevolgd door Douwe Woelinga van De Compagnie met 79 en Niek Petstra van Almeerderhout ook met 79 slagen. Overall winnaar van de 30ste editie Zeewolde Cup is evenals vorig jaar Rick Haarman van Zeewolde geworden.

Op Pluut 3 was een mooie BMW voor een hole-in one te winnen, maar zowel bij de dames als de heren is deze helaas niet geslagen.