Jeugd

Jeugdnieuws

Algemene info

Jeugdlessen

Talentklasse

Jeugdwedstrijden

Jeugdlid worden

Contactgegevens

Jeugdnieuws

“Wie de jeugd heeft ….”

Door Jaap Hazewinkel

Eén onderdeel van het beleid van onze Golfvereniging is om meer jeugd te trekken en te behouden. Dit doen we onder andere door het geven van wekelijkse groepslessen die op deze wijze het niveau van deze jonge spelers continu verbeteren. Immers, hoe beter je speelt des te leuker wordt het!

De Jeugdcommissie besteedt met name aan de groepslessen samen met de inspirerende jeugdcoach Kevin Broekhuis veel aandacht. Deze commissie maakte aan het einde van het seizoen de balans op, en zag dat sommige jeugdspelers een bijzonder sterk jaar achter de rug hadden. Op zondag 11 december werd er een afsluitende 9-holes wedstrijd gespeeld met na afloop een gezamenlijke lunch. Tijdens die lunch zijn door de voorzitter van de golfclub Zeewolde de volgende eretitels uitgereikt:

Jeugdgolfster van het jaar: Amber Lups

 

Aan het begin van 2016 had de 13-jarige Amber handicap 40. Zij is pas sinds juni lid van Zeewolde geworden, met toen een handicap 34.5 en heeft deze inmiddels verlaagd tot 23.4. In de tijd dat ze lid is heeft ze niet alleen veel progressie geboekt, maar is zij ook regelmatig bij jeugdwedstrijden in de prijzen gevallen. De commissie is ervan overtuigd dat zij zich zal doorontwikkelen en voor de jeugd van onze club een voorbeeld zal zijn.

Jeugdgolfer van het jaar: Jochem van der Linden

Jochem is 18 jaar en heeft zich in 2016 bij de elite van single-handicappers gevoegd. Jochem is al bijna 10 jaar speler bij de jeugd en maakt deel uit van de talentklasse. Hij speelde in de jeugdcompetitie en gaat in 2017 ook in Heren 1 spelen.

Jochem is een echte sportman, dat blijkt ook uit het feit dat hij op dit moment een sportopleiding volgt. Dat gaat goed samen met golf als sport. Daarnaast zet hij zich tijdens de wekelijkse trainingen in als rechterhand van Kevin Broekhuis. Hij heeft zijn titel zowel te danken aan de de sportieve vooruitgang die hij heeft gemaakt, maar zeker ook aan de ontwikkeling die hij als mens getoond heeft met zijn inzet.

Aanstormend talent: Lotte te Riele

Lotte is pas 12 jaar en heeft haar handicap verlaagd van 52 naar 37. Dat heeft zij onder meer gedaan door veelvuldig deel te nemen aan de wedstrijden op de Jol, waar zij overall winnaar werd van het klassement! Een winnaarsmentaliteit is haar niet vreemd en daarom is deze nieuwe titel aan haar uitgereikt. We gaan nog veel van haar horen!

Klik hier om terug te gaan

Algemene info

Welkom op de jeugdpagina van Golfclub Zeewolde!

Op Golfclub Zeewolde staat jeugd hoog in het vaandel. De Jeugdcommissie is op Golfclub Zeewolde verantwoordelijk voor alle activiteiten en plannen omtrent het jeugdbeleid. Onze doelstelling is om jeugd t/m 21 jaar te begeleiden en stimuleren omtrent alle aspecten in het golfspel en het clubleven.

Voor elke type jeugdspeler ontplooien wij activiteiten, die bijdragen aan onze doelstelling. Mede hierdoor is Golfclub Zeewolde in 2012 gecertificeerd als NGF Committed to Jeugd golfclub.

De Jeugd die start met golfen, kan deelnemen aan de jeugdlessen, die wij in samenwerking met de Golf Academy uitvoeren. Hier kan de jeugd zich op een verantwoorde, maar ook speelse wijze ontwikkelen tot echte golfer of golfster. De jeugdlessen worden gegeven door gekwalificeerde golfprofessionals en jeugdcoaches (vrijwilligers van de golfclub).

Voor jeugdige spelers die een stap verder willen met golf, is er de Talentklasse. Voor toelating tot de Talentklasse wordt een aantal eisen gesteld, zoals leeftijd en speelsterkte. Jeugdspelers in de Talentklasse ontvangen wekelijks trainingen, krijgen ballenkaarten om te kunnen trainen en dragen kleding van de golfclub. Daarnaast wordt er voor de ontwikkeling gewerkt met de NGF Golfacademie om de voortgang van elke speler bij te kunnen houden. Jeugdspelers die zich verbinden aan de Talentklasse zijn verplicht om op regelmatige basis lessen te volgen en wedstrijden te spelen voor hun ontwikkeling.

Gedurende het seizoen organiseert de Jeugdcommissie een aantal wedstrijden speciaal voor jeugdspelers van elk niveau. Ook jeugdspelers, die geen lid zijn van Golfclub Zeewolde kunnen hier, weliswaar tegen betaling van greenfee, aan meedoen (bijv. deelnemers aan de jeugdles).

Ook is de Jeugdcommissie betrokken bij de coördinatie van de regionale Super Six Tour. Dit is een wedstrijdreeks waaraan 6 golfclubs, waaronder Golfclub Zeewolde, deelnemen. Daarnaast informeert de Jeugdcommissie over Open Jeugdwedstrijden. Dit zijn Open Jeugdtoernooien georganiseerd door golfclubs uit het hele land, waar jeugd zich voor kan inschrijven. Ook Golfclub Zeewolde organiseert een Open Jeugdwedstrijd, namelijk het Zeewolde Cup Jeugd Open.

Elk jaar organiseert de NGF voor spelers in een bepaalde leeftijd en handicapcategorie Jeugdtouren. Deze zijn bedoeld om in contact te komen met andere jeugd van een bepaald niveau en om wedstrijdervaring op te doen.

Informatie over alle bovengenoemde zaken zijn terug te vinden op de jeugdpagina. In de navigatie boven in het beeldscherm vindt u per onderwerp de informatie terug.

Heeft u vragen of suggesties ten aanzien van ons jeugdbeleid? Mail naar: jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Voor informatie omtrent een jeugdlidmaatschap klik hier.

Klik hier om terug te gaan

Jeugdlessen

In samenwerking met Jeugdprofessional Kevin Broekhuis wordt ieder jaar een jeugdprogramma opgezet voor de jeugd die net begint met golfen t/m een handicap. Deze lessen worden op zondag ochtend gegeven waarbij Kevin wordt ondersteund door een Jeugdcoach. We werken met drie groepen die worden ingedeeld op speelsterkte.

De lesblokken zijn:

 • Voorjaar (22 januari – 9 juli) reeds afgerond
 • Najaar (3 september – 17 december)

De indeling van de groepen en kosten:

 • Groep 1; beginners tot 10 jaar
  • Najaar € 140.-
  • Heel seizoen € 250.- (ingang voorjaar 2017)
 • Groep 2; vanaf 10 jaar tot handicap 54
  • Najaar € 140.-
  • Heel seizoen € 250.- (ingang voorjaar 2017)
 • Groep 3; handicap 54 en lager
  • Najaar € 140.-
  • Heel seizoen € 250.- (ingang voorjaar 2017)

Minimale duur van de jeugdlessen is een half seizoen. Mocht de ontwikkeling zo hard gaan dat het niveau richting de volgende groep of misschien wel talentklasse gaat, zullen wij na een half jaar de groepen aanpassen. 

De data en tijden voor de jeugdlessen in het najaar 2017 zijn:

Jeugdcoach momenten, deze momenten zijn bedoelt om ervaring op te doen in de baan. De jeugd gaat onder begeleiding van de jeugdcoaches de Jol op en spelen het spel. Ook is er de mogelijkheid om een qualifying kaart te spelen waarbij de handicap behaald of verbetert kan worden. 

Walibi, inschrijven volgt later in het seizoen.

 

Meedoen aan de jeugdlessen? 

—   —   —   —   —   —   —

Inschrijven jeugdlessen 2018


Klik hier om terug te gaan

Talentklasse

Sinds 2012 is er een start gemaakt met de begeleiding en ontwikkeling van jeugdspelers die vanuit hun eigen motivatie verder willen met de golfsport. Tot dat moment was het alleen mogelijk om als jeugdspeler jezelf te ontwikkelen van beginner t/m handicap 36.0 niveau via de jeugdlessen. Daarna was je op jezelf aangewezen om je eigen ontwikkelproces te stimuleren door zelfstandig privélessen te gaan volgen en alleen te gaan trainen. Uiteindelijk willen wij graag onze jeugd terugzien in één van de NGF-selecties.

Niveaus

De Talentklasse is opgedeeld in 2 verschillende niveaus, die een gezamenlijke groeiladder moeten vormen van handicap 36.0 t/m nationaal top talent.

De Talentklasse is als volgt verdeeld op basis van handicapniveau:

 1. Goud – handicap +5.0 – 15.0
 2. Zilver – handicap 15.1 – 36.0

Voorwaarden

De voorwaarden voor de Talentklasse zijn:

 • Lid van Golfclub Zeewolde
 • Voldoen aan de gestelde handicapcriteria
 • Aanwezigheidsgarantie van 80%

Pro Trainingen

De deelnemers ontvangen 35 trainingen van 90 minuten onder begeleiding van een Pro. Deze trainingen zullen plaatsvinden op de volgende dagen:

 • periode januari t/m maart: zondagmiddag
 • periode april t/m september: vrijdagmiddag/avond
 • periode november t/m december: zondagmiddag

Let op: de tijden zijn in 2017 iets aangepast!!

Talentcoaches

Gedurende het gehele trainingsseizoen zullen jullie worden begeleid door 2 talentcoaches. Zij zullen jullie begeleiden in het:

 • afnemen van Par 2, Par 3, Putt- en Shortgame testen
 • voorbereiden voor een wedstrijd
 • begeleiden tijdens wedstrijden 

NGF Golf Academie

Om bij te kunnen houden welke ontwikkeling de spelers van de Talentklasse doormaken en om vast te stellen welke leerdoelen we elk seizoen per speler willen gaan realiseren, maken we gebruik van de NGF Golf Academie. Globaal gezien kan je hierin je les administratie verwerken, je golfagenda plannen, korte spel testen verwerken, wedstrijdscores verwerken en statistieken uitdraaien om te bepalen wat je ontwikkeling is en waar je aandachtspunten liggen. Het bijhouden is verplicht voor alle spelers van de Talentklasse.

Kleding

Elke deelnemer aan de Talentklasse ontvangt van de Jeugdcommissie een polo en trui. Deze polo en trui dienen verplicht gedragen te worden tijdens wedstrijden, competitie en – indien mogelijk – tijdens trainingen.

Ballenkaarten

Om oefenen te stimuleren voorzien wij elke Talentklassespeler van 5 ballenkaarten op jaarbasis.

Kosten

Wij vragen een eigen bijdrage van € 200,- per speler. Hiervoor krijgt de speler:

 • 35 trainingen van 90 minuten
 • 5 ballenkaarten
 • kleding

 

Aanmelden

Om je aanmelding voor het seizoen definitief te maken willen we je vragen het aanmeldingsformulier Talentklasse in te vullen en het spelerscontract door te lezen en indien akkoord te ondertekenen. Beide documenten dienen te worden ingescand en gemaild naar jeugd@golfclub-zeewolde.nl onder vermelding van ‘Aanmelding Talentklasse’. Na ontvangst van de getekende documenten, ontvang je een factuur voor het voldoen van de eigen bijdrage.

Klik hier om terug te gaan

Jeugdwedstrijden

Ieder jaar organiseert de Jeugdcommissie een vast aantal wedstrijden, dat toegankelijk is voor alle jeugdleden, niet-jeugdleden en soms ook ouders. Tijdens deze wedstrijden staan plezier in het spel, verbintenis met andere jeugd en het leren omgaan met golf in wedstrijdvorm centraal.

De wedstrijden kennen afwisselend een fun en serieuzer karakter. Zodoende maakt alle deelnemende jeugd kennis met zowel de serieuze kant van de sport alsmede het plezierelement, wat ook in golf terugkomt in een latere fase van je leven.

Deelnamecriteria

Elke wedstrijd die de Jeugdcommissie organiseert is toegankelijk voor elk niveau en voor elke jeugdspeler (lid of niet-lid). De jeugd zonder handicap 54.0 (beginners) spelen hun wedstrijden vaak met begeleiding over 9 holes op de Jol. De spelers vanaf handicap 54.0 spelen (indien het een wedstrijd met individuele spelvorm betreft) over 9 of 18 holes hun wedstrijden op de Aak, Botter of Pluut.

Wedstrijden

Hieronder een overzicht van de jeugdwedstrijden die georganiseerd worden op Zeewolde.

Zondag 12 maart    Openingswedstrijd
Vrijdagavond 7 juli    Midzomerwedstrijd + BBQ
Zondag 20 augustus    Zeewolde Cup Jeugd Open
Zaterdag 23 september    Familie Toernooi
Zaterdag 4 november    Glow in te Dark (avondwedstrijd met eten)
Zondag 10 december    Eindejaars Wedstrijd + receptie

 

Inschrijven

De inschrijving voor elke wedstrijd zal zo’n 3 weken van te voren geopend worden via een mailing door de Jeugdcommissie.

 

Open Jeugd wedstrijden

Andere golfclubs organiseren ook wedstrijden die voor jullie toegankelijk zijn. 

Klik hier om terug te gaan

Jeugdlid worden

Het jeugdlidmaatschap bij Golfclub Zeewolde staat open voor jongeren t/m 21 jaar.

Leden

Contributie

Entreegeld

Jeugd (t/m 21 jaar)

€ 262,-

n.v.t.

 

Aanmeldingsformulier jeugdlidmaatschap t/m 21 jaar

U kunt dit formulier downloaden en invullen. Het formulier dient door een van de ouders/verzorgers te worden ondertekend.

Het formulier kan per mail worden teruggestuurd naar: info@golfclub-zeewolde.nl of gestuurd worden t.a.v. het secretariaat, Golflaan 1, 3896 LL  Zeewolde.

NB: leeftijdsgrens jeugdlid: indien men op 1 januari van het betreffende jaar nog geen 21 jaar is, kan men jeugdlid worden.

Klik hier om terug te gaan

Contactgegevens

 

Naam

Functie

Evelyne van Ewijk

Voorzitter / Secretaris

Wil Haarman

Penningmeester

Paul Croese

Lid

   

Je kunt ons bereiken via het email adres: jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Klik hier om terug te gaan