Informatie jeugd

Welkom op de jeugdpagina van Golfclub Zeewolde!

De Jeugdcommissie is op Golfclub Zeewolde verantwoordelijk voor alle activiteiten en plannen omtrent het jeugdbeleid. Onze doelstelling is om jeugd t/m 21 jaar te begeleiden en stimuleren omtrent alle aspecten in het golfspel en het clubleven. Voor elke type jeugdspeler ontplooien wij activiteiten, die bijdragen aan onze doelstelling. Mede hierdoor is Golfclub Zeewolde in 2012 gecertificeerd als NGF Committed to Jeugd.

De jeugdtarieven voor het contributiejaar 2023 zijn als volgt bepaald:
– Jeugd t/m 15 jaar – € 100,-
– Jeugd 16 t/m 20 jaar – €277,-

De Jeugd die start met golfen, kan deelnemen aan de gratis jeugdlessen, die wij in samenwerking met de Golf Academy uitvoeren. Hier kan de jeugd zich op een verantwoorde, maar ook speelse wijze ontwikkelen tot echte golfer of golfster. De jeugdlessen worden gegeven door gekwalificeerde golfprofessionals en jeugdcoaches (vrijwilligers van de golfclub).

Voor jeugdige spelers die een stap verder willen met golf, is er de Talentklasse. Voor toelating tot de Talentklasse wordt een aantal eisen gesteld, zoals leeftijd en speelsterkte.

Gedurende het seizoen organiseert de Jeugdcommissie een aantal wedstrijden speciaal voor jeugdspelers en hun ouders van elk niveau. Ook jeugdspelers en ouders, die geen lid zijn van Golfclub Zeewolde kunnen hier, weliswaar tegen betaling van greenfee, aan meedoen. Daarnaast informeert de Jeugdcommissie over Open Jeugdwedstrijden. Dit zijn Open Jeugdtoernooien georganiseerd door golfclubs uit het hele land, waar jeugd zich voor kan inschrijven. Ook Golfclub Zeewolde organiseert een Open Jeugdwedstrijd, namelijk het Zeewolde Cup Jeugd Open.

Elk jaar organiseert de NGF voor spelers in een bepaalde leeftijd en handicapcategorie Jeugdtouren. Deze zijn bedoeld om in contact te komen met andere jeugd van een bepaald niveau en om wedstrijdervaring op te doen. Informatie over alle bovengenoemde zaken zijn terug te vinden op de jeugdpagina.

Heeft u vragen of suggesties ten aanzien van ons jeugdbeleid? Mail naar: jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Jeugdlid worden

Het jeugdlidmaatschap bij Golfclub Zeewolde staat open voor Jongeren tot 26 jaar.

Leden Contributie (excl. NGF-bijdrage)
Jeugd t/m 15 jaar € 100,-
Jeugd 16 t/m 21 jaar € 277,-
Junior 22 tot 26 jaar (juniorlidmaatschap) € 692,50

* Bij ingangsdatum gedurende het jaar wordt het bedrag pro rata verrekend. Betaling in maandelijkse termijnen is mogelijk.
Aanmeldingsformulier jeugdlidmaatschap t/m 20 jaar 2023

U kunt dit formulier downloaden en invullen. Het formulier dient door een van de ouders/verzorgers te worden ondertekend. Het formulier kan per mail worden teruggestuurd naar: info@golfclub-zeewolde.nl of gestuurd worden t.a.v. het secretariaat, Golflaan 1, 3896 LL  Zeewolde.

NB: leeftijdsgrens jeugdlid: indien men op 1 januari van het betreffende jaar nog geen 21 jaar is, kan men jeugdlid worden.

Kennismaken met golf

Je leert spelenderwijs kennismaken met het golfspel en de basis golfregels. Het doel is om eerst baanpermissie te krijgen en uiteindelijk handicap 54 te halen.

Het programma begint in maart en bestaat uit lessen van 1,5 uur verspreidt over het jaar. 

Aanmelden voor dit programma kan door een email te sturen naar jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Jeugdlessen

Je bent 8 jaar of ouder en wilt met professionele begeleiding kennismaken met de golfsport ? Of je hebt al  golfervaring en kan zelfstandig 9 holes spelen? Met hcp 36 in het vizier gaat dit programma in op de techniek, het spelen van (fun) wedstrijdjes en het maken van nog meer plezier met elkaar!

In totaal zijn het 20 lessen van 1,5 uur, 10 voor en 10 na de zomervakantie. Er is rekening gehouden met de schoolvakanties, in die periodes zijn er geen lessen. De jeugdlessen zijn op zondag.

Aanmelden voor dit programma kan door een email te sturen naar jeugd@golfclub-zeewolde.nl.
Klik hier voor de les planning van 2023.

Groepen en kosten

We werken met twee groepen die worden ingedeeld op zondag.

Groep Kosten
Groep 1 – zondag Gratis
Groep 2 – zondag Gratis

Mocht de ontwikkeling zo hard gaan dat het niveau richting de Talentklasse gaat, dan zal de Jeugd Commissie in overleg met de golfprofessional, de jeugdspeler en de ouders kijken of een overstap mogelijk is.

Talentklasse

In samenwerking met de Golf Academy wordt ieder jaar een jeugdprogramma opgezet voor de jeugd die handicap 36 of lager hebben en die graag actief willen trainen en wedstrijden spelen.

De Talentklasse trainingen worden gegeven op de vrijdagavond en/of het weekend. Dit verscheelt per groep en de periode van het jaar.

Talentklasse I en Talentklasse II hebben beide in totaal 21 trainingen.

Een voorwaarde voor deelname is dat de jeugdspeler lid moet zijn van GC Zeewolde

Aanmelden voor dit programma kan door een email te sturen naar jeugd@golfclub-zeewolde.nl

Groepen en kosten

We werken met twee groepen die zoveel mogelijk worden ingedeeld op basis van leeftijd en sterkte. Hier kan vanaf worden geweken en wordt bepaald door de golfprofessional en de Jeugd Commissie.

Groep Kosten
Talentklasse I – <16 jaar en handicap tussen 15 – 36 € 100,-
Talentklasse II – >16 jaar en handicap lager dan 15 € 100,-

NGF Golf Academie

Om bij te kunnen houden welke ontwikkeling de spelers van de Talentklasse doormaken en om vast te stellen welke leerdoelen we elk seizoen per speler willen gaan realiseren, maken we gebruik van de NGF Golf Academie. Globaal gezien kan je hierin je les administratie verwerken, je golfagenda plannen, korte spel testen verwerken, wedstrijdscores verwerken en statistieken uitdraaien om te bepalen wat je ontwikkeling is en waar je aandachtspunten liggen. Het bijhouden is verplicht voor alle spelers van de Talentklasse.

Jeugdwedstrijden

Naast de lessen organiseren we fun activiteiten, maar ook echte wedstrijden of deelname aan de NGF jeugdcompetitie Kortom voor elk wat wils!

Samen oefenen
Er is ook een programma voor (groot)ouders en hun kinderen, waarbij samen oefenen en spelen centraal staat.

Activiteiten & Fun wedstrijden

  • Glow in the dark
  • Jeugd familie toernooi

Wedstrijden

  • Maandbekers
  • Jeugd kampioenschappen
  • Zeewolde Cup Jeugd Open
  • NGF Jeugd Competitie

Jeugdleden kunnen aan deze wedstrijden meedoen. Het is een goede manier om wedstrijdervaring op te doen.

Jeugdnieuws

Mick Maanen en Milan Smit naar Beat the Pro op Dutch Open

| Jeugdcommissie, Nieuws, Nieuws Leden | No Comments
Interview Mick Maanen (Golfclub Zeewolde) over Beat the Pro Challenge op Goyer G&C Club Eemnes…

Zeewolde Cup Jeugd

| Jeugdcommissie, Nieuws Leden | No Comments
Afgelopen zondag zou de Zeewolde Cup voor de jeugd gehouden worden. Door corona was al…

NGF Familietoernooi

| Jeugdcommissie | No Comments
Op zondag 16 augustus organiseert de Jeugdcommissie weer het NGF Familietoernooi. Een leuke wedstrijd voor tweetallen…